Istraži planet i javi prijateljima gdje si!

Gdje i kako početi

PRAVILA I UVJETI PONAŠANJA NA STRANICAMA PLANETHRANE.COM

PlanetHrane.com napravljen je kao baza food blogera iz naše regije, kao galerija slika hrane u kojima ćete uživati, i od kojih ćete vjerovatno postati gladni. Sve slike koje su objavljene na našim stranicama služe samo za gledanje i uživanje, i nikome nije dozvoljeno koristiti slike u komercijalne svrhe, kao materijal za svoj sajt ili neku vrstu online prezentacije. Isto tako, slike objavljene na našim stranicama ne smijete koristiti na način koji će umanjiti ugled naših autora - znajte da se iza svake slike krije puno ljubavi, truda i vremena uloženog za pripremu hrane i fotografiranje. 

Svi korisnici nakon registracije i aktivacije od strane administratora mogu koristiti sve opcije sajta. Od trenutka kada je vaš korisnički račun aktiviran sami odgovarate za vašu galeriju i lozinku koju ste kreirali prilikom registracije. 

Zabranjeno je objavljivanje komercijalnih, pornografskih i prijetećih sadržaja, poruka koji na bilo koji način narušavaju pravila etičkog ponašanja. Isto tako, nije dozvoljeno objavljivanje slika koje nemaju veze sa hranom ili koje nisu vjerodostojni prikaz jela koje se prezentira. 

Ako koristite stranice sajta PlanetHrane.com, samim time prihvaćate pravila i uvjete ponašanja. 

Svi eksterni linkovi koji se nalaze na našim stranicama vode vas na detalje jela koje je fotografirano, i garantiramo da su slike vjerodostojni prikaz onoga što je objavljeno na izvornim stranicama/blogu.

Zbog tehničkih problema ili zbog rada na održavanju stranica mogući su kraći prekidi rada sajta.

POLITIKA PRIVATNOSTI

Obvezujemo se na zaštitu privatnosti. Sve informacije koje podijelite na sajtu PlanetHrane.com biće isključivo dio baze podataka naših korisnika i neće ni na koji način biti korištene u druge svrhe, osim za funkcioniranje naših stranica, niti će biti ustupljene na korištenje trećim osobama u bilo kom obliku. 

Web kolačići. Ako to drugačije ne odredite u postavkama vašeg internet pretraživača, web kolačići će se koristiti prilikom vaše posjete na stranice sajta. Inače kolačići su dio informacija o posjećenim stranicama koji se pohranjuju na hard disk vašeg računala, i njihova svrha je memoriranje vaših preferencija i posjećenih stranica, kako bi vam se olakšale nove posjete, brže otvarale stranice i nudili kvalitetniji rezultati pretrage, upravo prilagođeni vama. 

Nakon što ste postali registrirani korisnik sajta PlanetHrane.com možete koristiti opcije sajta, a ukoliko odlučite da više ne želite biti dio zajednice zaljubljenika u hranu na našim stranicama, vaš nalog možete obrisati u bilo kom trenutku. Samo nam se javite email porukom.

Sve slike koje budete objavili na našim stranicama vaše su vlasništvo, i ostaju u vašem vlasništvu. Jedino na što se prilikom objave obavezujete je da nam dopuštate da, sve slike i informacije iz vaših objava koje se nalaze u bazi sajta, koristimo za što bolju promociju našeg sajta i vašeg recepta. To podrazumijeva i dijeljenje objavljenih slika na kanalima socijalnih medija koje budemo koristili, a sve u svrhu povećanja posjete i interesa na našim stranicama, što će automatski rezultirati dodatnom posjetom na vašim stranicama/blogovima. 

Prilikom registracije na sajt PlanetHrane.com moraćete ostaviti vašu email adresu kako bi vas sistem upisao u bazu korisnika. Vaša email adresa koristiće vam za logiranje u vaš korisnički profil, i na upisanu email adresu dobijaćete obavijesti o statusu vaših objava, kao i sve obavijesti vezane za nove sadržaje na sajtu, kao i sve informacije koje bi vam mogle koristiti za bolju prezentaciju vaših materijala. Obavezujemo se da vašu email adresu nećemo ustupiti trećim osobama na korištenje.