Istraži planet i javi prijateljima gdje si!

Gdje i kako početi

GDJE I KAKO POČETI NA PLANETHRANE.COM

Planet Hrane novo je mjesto gdje možete uživati u slikama ukusnih i kreativnih jela. Galerija se sastoji od jela koja su pripremili vrijedni food blogeri sa naših prostora, a slike možete pretraživati po datumu objave, kategoriji jela, popularnosti i autorima. 

Sve recepte sa domaćih blogova i sajtova o hrani imaćete ovdje na jednom mjestu

Koristiti sajt Planet Hrane skroz je jednostavno. Opustite se i uživajte u kvalitetnim slikama razno-raznih jela, sigurno ćete pronaći ono što ćete i sami ići skuhati. Jednostavno, klik po klik, samo pazite brzo ćete postati gladni! Neka vas ukusi vode...

Da bi stvari bile 100% jasne, ajmo ipak proći kroz najvažnije opcije koje ćete koristiti.

Planet Hrane namjenjen je svima onima koji su u potrazi za dobrim receptima i zanimljivim kulinarskim idejama. Pored brze pretrage po slikama, naš sajt nudi mogućnost svim food blogerima da se predstave onima koji ih još nisu vidjeli.

Ako samo pretražujete recepte, najviše će vas interesirati opcija Favorita, gdje ćete lako, na jednom mjestu moći sačuvati sva ona jela koja su vam se baš svidjela i koja bi jednog dana htjeli i sami pripremiti. Usput dok budete pregledavali galeriju, dodavanjem favorita, kreiraćete i svoj album-kuharicu uz minimum vremena i nula troškova. Ovako ćete koristiti opciju Favoriti

  1. Registrirajte se na PlanetHrane.com (gotovo za minut)
  2. Logirajte se. Otvarate stranice galerije, tražite po kategorijama, autorima, ono što je popularno...
  3. Našli ste nešto što vam se sviđa, kliknite na srce (nalazi se desno ispod slike).
  4. Sliku ste sačuvali, nalazi se pod Favoriti i tamo će biti sve dok ponovo ne kliknete na isto srce i tako sliku izbrišete sa svoje top liste. 

Kao što možete vidjeti, svaka objavljena slika na sajtu ima istu formu, i neke linkove na koje možete kliknuti. Slijedeći primjer daće vam objašnjenje što možete uraditi, izbor je na vama. 

vodič kroz sajt

Ako imate svoj blog o hrani (ili ćete tek otvoriti blog - pogledajte kako) onda ćete svoje recepte moći promovirati na našim stranicama. Jednostavno i brzo, u svega par klikova, možete prijaviti vašu sliku, ovako: 

  1. Otvorite korisnički profil na PlanetHrane.com
  2. Logirajte se. Kliknite opciju "Objavi".
  3. Izaberite sliku i ispunite potrebna polja.
  4. Kliknite na pošalji, i to je to.
  5. U roku od 24 sata, administrator će pregledati i odobriti vašu objavu.

Ovdje pročitajte koji su to kriteriji koje bi vaše fotografije trebale zadovoljavati.

Na Planet Hrane možete prijaviti svaki novi recept koji budete imali na vašem blogu ili samo neke po vašem izboru. Sistem je jednostavan, sliku ćete poslati za manje od 5 minuta i nakon objave počećete viđati nova lica na vašim blogovima. 

Svi vi koji budete posjećivali Planet Hrane redovno vidjet ćete nove slike koje nam budu pristizale iz dana u dan. Ostali koji budu povremeno navraćali imaju šansu da nešto propuste, a to mogu izbjeći ako lajkaju Facebook stranicu Planet Hrane, putem koje će im pristizati slike novih, uzbudljivih jela naših food blogera.

Ako vam se nešto posebno svidi podijelite to sa svojim prijateljima na Facebooku i Twitteru, neka svi vide kako sa puno ljubavi i truda nastaju super ukusna jela. 

Uživajte u kuhanju, podijelite taj osjećaj sa drugima. 

kako postati bloger